Schou Birkendorf Arkitekter

Kundecase

”I vores første projekt skrev jeg manuelt SfB-koderne ind, men det viste sig at være spild af tid da systemet havde helt styr på kodningen.”


Hans Birkendorf, Indehaver af Schou Birkendorf Arkitekter ApS

Selvom Schou Birkendorf Arkitekter ApS (Schou Birkendorf) er en mindre tegnestue, har de store ambitioner når det kommer til digitalisering og optimering af arbejdsprocesser. Generelt har Schou Birkendorf en stor forståelse af, hvad de rigtige værktøjer og data kan give af værdier for dem, deres samarbejdspartnere og kunder.

Schou Birkendorf har valgt at indføre BIM Shark på tegnestuen og har allerede gennemført deres første projekt i BIM Shark. Læs hele historien her:

Implementeringen

Kort tid efter at Schou Birkendorf blev bekendt med BIM Shark, kunne de meget hurtigt se potentialet i produktet. At produktet er cloud-baseret har siden vist sig at være særdeles attraktivt, da de kan arbejde hvorend det passer dem og ikke behøver et stort lokalt IT-setup. Derudover gik det også hurtigt op for dem, at de kunne opsige en række andre softwareprodukter, da funktionaliteten allerede blev opfyldt med indførelsen af BIM Shark. F.eks. havde Schou Birkendorf tidligere benyttet beskrivelsesværktøjet, Ludoc, som med tiden indeholdte en hel del beskrivelser, som derfor skulle overføres til BIM Shark. Ved hjælp af den indbyggede Word-fils importer i BIM Shark, tog det under 5 minutter før beskrivelsen var flyttet fra Ludoc – og havde den rigtige opsætning og formatering.

”Det var nemt at komme i gang med BIM Shark. Løsningen er meget brugervenlig og kundesupporten er god.”

Hans Birkendorf, Indehaver af Schou Birkendorf Arkitekter ApS

Løsningen

Efter lidt indledende research og intern test af produktet følte Schou Birkendorf sig overbeviste om, at BIM Shark var det rette valg. De har nu med stor succes brugt BIM Shark på deres første projekt, Jyderup Boldklub, som netop er sendt ud i licitation. På projektet blev de fleste af modulerne anvendt. Lige fra hjælp med at holde styr på klassifikationen, udarbejdelse af arbejdsbeskrivelser og oprettelse af tilbudslister.

”Det er smart, at alle moduler i projektet hænger sammen, så da jeg skulle oprette tilbudslisten kunne jeg bare udvælge de bygningsdele jeg ville have indsat.”

Hans Birkendorf, Indehaver af Schou Birkendorf Arkitekter ApS

Sideløbende har Schou Birkendorf haft forskellige praktikanter tilknyttet virksomheden, som bl.a. har haft til formål at eksperimentere med BIM Shark. Bl.a. har de fundet en unik måde hvorpå en stor del af beskrivelsesteksterne kan komme direkte fra Revit-modellen. At benytte sig af integrationen med Revit er noget Schou Birkendorf vil udnytte endnu mere i fremtiden.

Fremtiden

Hos Schou Birkendorf er det vigtigt at kunne vokse og udvikle sig sammen med de valgte softwareprodukter. Med BIM Shark føler de, at de har fundet en platform, som hverken begrænser dem på funktionalitet eller dataudveksling via det åbne API. Sidstnævnte kan de se mange use cases for i fremtiden, såsom integrere med FM-systemer og udbudsportaler. Schou Birkendorf ser frem til at bruge BIM Shark på fremtidige projekter – og gøre brug af endnu flere af de ydelser og  funktioner, som BIM Shark kan tilbyde.


Hans Birkendorf
Indehaver og Direktør, Schou Birkendorf Arkitekter ApS